Biografie

2 Fabiola was de groep rond Patrick Claesen (aka Pat Krimson) en Zohra. Patrick speelde al in de jaren ’80 gitaar bij een popgroep, waarna hij samen met Jeff Vanbockrijck het producersduo ‘Hypp en Krimson’ oprichtte. Ze realiseerde enkele dansprojecten.

In 1989 begon hij als gitarist bij Leopold 3. Toen die groep er mee stopte in 1993 richtte hij het Dance Opera label op en lanceerde de eerste grote houseparty’s in België. Om een graantje mee te pikken begon hij met dansgroepen onder z’n eigen label. Zo ook de groep 2 Fabiola. De naam kwam van de toenmalige Belgische Koningin. Hij had met Leopold 3 al eens een naam gezocht bij het koningshuis. Ze begonnen met het nummer ‘The Milky Way’ en waren al van hun 2e nummer ‘Play this song’ enorm populair en veel gevraagd in buitenland. Ze stonden in de hitlijsten van oa Spanje en Italië.

De groep kende nog meer grote succes en verschillende nummer 1-hits: Magic flight, I’m on fire, Lift U up en als hoogtepunt Flashback. Hiermee scoorden ze zelfs in Japan. Hierna bleef het succes door de nummers ‘Sisters & Brothers’ en ‘Feel the vibe’. De groep creëerde een eigen sound en was pionier in de Belgische dance scene. Tussendoor brachten Pat Krimson en Zohra ook solonummers uit. Fabio, de danser, verliet de groep na Magic Flight.

Later werd Loredana de nieuwe partner van Pat Krimson, zowel op professioneel vlak als privé. Ze scoorden o.a een hit met she’s after my piano. 2 Fabiola gaat nog even door, ze maken er steeds een feestje van, of het nu een kleiner of groot event is. 

Laat je meeslepen door het enthousiasme, de catchy vibes en het hoog performance gehalte van 2 Fabiola!

Boek 2 Fabiola

2 Fabiola op jouw event

Boek ons