Artikel – Nieuwsblad (Arne Franck)

OOSTKAMP –  Het gratis muziekfestival ParkPop telt af naar de twintigste editie van vrijdag 18 tot zondag 20 augustus. Tijdens zijn nieuwjaarsreceptie maakte het bestuur de eerste namen bekend. “Voor de vrijdag hebben we een verrassing in petto.”

De negentiende editie van het festival lokte afgelopen zomer liefst 16.000 bezoekers naar het Oostkampse Beukenpark. De in september overleden Amerikaanse rapper Coolio – bekend van de wereldhit Gangsta’s Paradise – gaf er zijn laatste Belgische optreden. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus keert het festival terug naar het Beukenpark voor de twintigste editie. En daar horen enkele speciallekes bij, maar veel wil de organisatie daar voorlopig niet over verklappen.

“De namen liggen vast, maar we zullen die zoals steeds maar beetje bij beetje lossen via onze sociale media kanalen”, zegt voorzitter Kevin Claeys. “We kunnen al meegeven dat we op zaterdag Ramkot verwelkomen, winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2021. Op zondag zorgt onder meer 2Fabiola voor de ambiance. Frontman Pat Krimson sluit de hoofddag af met een dj-set. Voor de vrijdag hebben we een verrassing in petto, maar die houden we voorlopig nog geheim.”

Alles vindt opnieuw plaats in het Beukenpark en aan de gratis formule wordt niet geraakt. “De prijs voor een pintje slaat wel wat op naar drie euro”, zegt Kevin. “Verder zijn we sterk afhankelijk van sponsors natuurlijk. We zoeken ook nog medewerkers. Wie interesse heeft, kan een kijkje nemen op onze website of mailen naar nikolas@parkpop-oostkamp.be.”

Related Posts

Privacy Preference Center